11. KOLO AFK HRONOV VS. FKDK

03.01.2015 14:28

AFK HRONOV VS. FK DOLNÍ KALNÁ 6:0 (1:0)

Branky:

  • AFK Hronov: 29.,48.,85.Danihel,62.Valtera,67.Franců,83.p.Schreiber

Sestavy:

  • AFK Hronov:Nyklíček-Štelzig(83.Myšák),Marx(46.Ansorge),Zíta(85.Novák)Puraš(75.Tichý)-Schreiber,Franců,Danihel,Šťavík-Valtera,Neuschl(78.Rojšl)
  • FKDK: Porkert-Tauchman,Kodytek V.,Najman,Hampl-Ježek,Dohnal(68.Kodytek A.),Dědek,Jiřička T.-Jiřička J.,Bartoš

Žluté karty:

  • AFK Hronov: 45. Neuschl, 90. Štavík
  • FKDK: 74.Jiřička T.,76.Hampl,83.Dědek

Červené karty:

  • FKDK: 64.Kodytek V.

Hodnocení utkání

  • h5. Zdeněk Samko, trenér Hronova

    Už v 1. poločase jsme si vytvořili šance, ale naše zbrklost ve finální fázi nás připravila o góly. Aspoň že nám po půl hodině vyšel signál z rohu a novopečený kapitán nás poslal do vedení. Vzápětí jsme udělali hrubku v zadních řadách a hosté trefili pouze tyč domácí svatyně. To byl rozhodující moment celého utkání. Nám vyšel excelentně vstup do druhého poločasu. Konečně jsme si zápas náramně užili a pobavili fotbalem i naše věrné fanoušky.

  • h5. Martin Bartoš

Hronovský modro-bílý kanárek

Utkání dvou týmů z přední části tabulky mělo dle předzápasových prognóz přinést vyrovnané utkání a těžkou bitvu o každý míč. Kalenští fanoušci natěšeni na tuto předpověď plně zaplnili autobus a spolu s hráči se vydali do východní výspy naší krajské soutěže, do Hronova. Do utkání jsme nastoupili s několika změnami. Místo Tomáše Navrátila ke Zdendovi Tauchmanovi se postavil nový kapitán, Martin Bartoš. Na pravém křídle naší sestavy začal kvůli absenci Ondřeje Šimůnka David Dohnal.

Začátek utkání naši skvadru zastihl ve velmi zlé formě. Obrana, záloha ani útok si v ničem nerozuměli, takže domácí mužstvo uzamklo svého soupeře na jejich polovině. Z tohoto sevření se Kalná dostávala pouze za cenu odkopu na soupeřovu půli. Gólman Vlastimil Porkert tak měl již od prvních minut permanentní závar před svojí svatyní. Paradoxně jsme jako první mohli udeřit my! Jaroslav Jiřička ve 12. minutě perfektně přečetl rozehrávku Hronova a zachytil míč. Bohužel ani napodruhé se mu nepodařilo překonat domácího branaře Nyklíčka. O minutu později se skvělým zákrokem prezentoval opět brankář, který prudkou a umístěnou střelu středopolaře Tomáše Hampla vytěsnil na roh. Hra se nám přelila na naši půlku a obrana se společně s gólmanem dostává do varu. Naštěstí střely končí buď v koši Vlastika Porkerta, či na nohách stoperů, popřípadě domácí útočníky zastaví zdvižený praporek pomezního. Ve 29. minutě zahrávali domácí rohový kop. Přetažený míč hronovský hráč napálil do břevna. Míč se na neštěstí odrazil přesně k nohám nikým nehlídaného útočníka Danihela, jemuž skluzy Martina Bartoše ani Vlastika Porkerta nezabránily strhnout vedení na stranu domácích. Po této brance se nám dařilo kombinovat a začali jsme si vytvářet sami šance na korigování výsledku. Nejvýraznější moment nastal ve 35 minutě. Po pěkné kombinaci na naší pravé straně, se jako poslední míče ujal Michal Najman a z prostoru vymezeného oběma vápny vypálil tvrdou střelu nártem. Jeho svižný projektil zaduněl na spojnici brankové konstrukce. V prvním dějství se dále již nic významného nestalo a tak jsme odcházeli do kabin s jednobrankovým mankem.

Prokletí našich začátků ve druhé půli nebere konce! Již ve druhé minutě, respektive 47. minutě hrací doby, jsme obdrželi pro nás zřejmě smrtící druhou branku. Pod ní se podepsal opět Danihel. Jeho střela vyslaná zpoza vápna ve vzduchu zaplavala jako kachny na jezeře a skončila v pravém spodním koutu naší sítě. Hronovští se tak dostali na koně, ze kterého bychom je při naší „fazóně" ani za týden nesundali. Přesto jsme se pokoušeli zahrozit, ale k ničemu výraznému naše snahy nevedly. V 60. minutě domácí pohlednou kombinací vyšachovali celou naši obranu a balon poslaný tzv. „za sebe" našel Valtera. Souboj tváří v tvář vyhrál domácí útočník, neboť jeho „placírka" prošla pod nohama padajícího gólmana a rozvlnila sít potřetí. 65. minuta přinesla další pohromu pro kalenskou družinu. Prchající útočník z Hronova byl stažen za dres k zemi naším „krajákem" Víťou Kodytkem. Po tomto zákroku nemohlo následovat nic jiného, než karta krvavá a rozehrání míče nebezpečně blízko naši branky. Stálo při nás veliké štěstí, protože se perfektně kopnutá standartka otřela pouze o horní tyč. O minutu později nám už ale štěstěna tolik nepřála. Přesněji, posadila se na kopačku domácího záložníka Fensona, jehož pumelice vyslaná z 20metrů neomylně vymetla pavučinu v šibenici naší branky. S touto střelou se nedalo nic jiného dělat, než sklopit zrak a zatleskat...

               Přestože jsme byli o jednoho muže oslabeni, snažili jsme se alespoň trochu potěšit naše věrné. V 74. minutě dostal David Ježkek nádhernou kolmici mezi beky, avšak samostatný atak zůstal nepotrestán. V 79. minutě vypálil těsně vedle brány po kombinaci Zdendy Tachmana a Martina Bartoše. Více z naší strany už nepřišlo...  Nastala 80. minuta a na naši bránu se hrne útočník pronásledovaný Láďou Dědkem. Dle mého soudu zbytečným faulem ve vápně tuto akci Láďa zmařil a nemohl by se divit, kdyby sudí opět vytáhl kartonek rudé barvy. Naštěstí rozhodčí k nařízené penaltě přidal jen žlutou. Schreiber si poradil se střelou z penalty náramně. 5:0- Poslední pomyslný hřebík do rakve přidal Danihel. Kombinací po naší pravé straně se domácí dostali na hranici velkého vápna a placírka umístěná k tyči vedla ke změně na 6:0. Cynické prohlášení Vlastimila Porkerta „Dneska nechytnu ani taxík!" vystihlo perfektní potenciál domácího celku. Naštěstí už to byl poslední výlov banánů z naší sítě. AFK Hronov - FK Dolní Kalná tak končí děsivým, ale naprosto zaslouženým vítězstvím domácích, 6:0!

Po tomto bídném a laxním výkonu z naší strany, bylo na našich fanoušcích vidět veliké zklamání. Nelze se divit... Naštěstí vše máme ve svých rukou a musíme hledět dopředu. Následující derby s Tatranem Hostinné bude rozhodující, proto prosím přijďte povzbudit „Pod Kaštany" kluky ve vosích dresech a umožnit jim odčinit tento tragický výkon!

Diváků: 95

Rozhodčí: Ludvík

Další výsledky 11. kola

  • FC Mladé Buky vs. MFK Trutnov 4:2
  • TJ Rudník vs. Spartak Police n.M. 3:6
  • Tatran Hostinné vs. Baník Žacléř 2:2 (PK: 4:5)

Pohled na tabulku

Zdroj

[1] www.khfotbal.cz/soutez/rozpis/127/11/