Derby je naše

01.02.2016 17:37

FK Dolní Kalná "B" - TJ Sokol Prosečné 3:0 (1:0)

Branky: V.Kodytek, Svoboda, J.Lukeš
FKDK: Plecháč - Bartoš V., Nosek M., Drinka, Kohout (72´ Navrátil J.) - Svoboda, Kodytek V. (65´Strnádek), Kodytek A., Šimůnek - Lukeš M. (46´ Lukeš J.), Ježek M. (80´Bélik)
Rozhodčí: R.Trejbal
ŽK: 3:2
Diváků: 120

Opatrný začátek lokálního derby moc fotbalové krásy nenabídl, kombinace bratří Špičkových končily většinou před velkým vápnem, na druhé straně pak domácí výpady krotili zkušení mazáci Štiler s Knapíkem. 120 příchozích diváků, kteří si nenechali ujít tento zápas, tleskalo pouze jediné akci a to, když ve 30.minutě Víťa Kodýtek dostal na polovině přihrávku od Honzy Šimůnka a s balonem si to namířil rovnou do pokutového území, kde byl doslova ukrojen Štilerem. Sám faulovaný pak penaltu s přehledem proměnil - 1:0.

 

Druhý poločas začal náporem domácích, kteří nechtěli ponechat nic náhodě a přidat druhou branku. To se jim podařilo již v 55. minutě kdy odražený balon získal střídající Lukeš J., lobem ála Milan Ježek vyslal do šance Svobodu, který svojí samostatnou akci přetavil ve svůj premiérový gól v kalenském dresu. O dalších pět minut později se mohlo skóre měnit potřetí, ale Lukeš J. v tísiciprocentní šanci naprosto vyhořel. O dalších deset minut později ale bylo všechno jinak, tentýž hráč převzal další z nezištných přihrávek Milana Ježka a s trochou štěstí a přispěním "drnu" dopravil míč do hostující sítě potřetí - 3:0. Hostům z Prosečné se nepodařilo výsledek nijak zkorigovat, jejich největší šanci spálil hlavičkující L. Špička. Na druhé straně pak spálil tutovku Strnádek. Od 80. minuty se tak utkání pouze dohrávalo a 3 body zůstali zaslouženě doma.