Poříčí u Trutnova vs. FKDK

19.04.2016 22:18

FK Poříčí u Trutnova x FK Dolní Kalná 3:7 (3:2), 0:10 (0:1)

Sestava

branky: M. Šimůnek 4x, M. Stránský 3x, P. Mazánek 2x, J. Junek 2x, J. Ježek 2x, E. Přiklopil 2x, V. Korda 1x P. Brych 1x

rozhodčí: Mrkvička

Máme tu druhé mistrovské utkání OP a mladičký tým z Dolní Kalné zajíždí do nedalekého Trutnova a to konkrétně do Poříčí. Na zápas byl omluven Jiří Janhuba a L. Kalenský, neboť je „skolila“ viróza. Kádr byl doplněn E. Přiklopil ze st. Přípravky.

Do soupeřova prostředí si vezeme z minulého zápasu domácí vítěznou formu a tu samozřejmě chceme potvrdit i venku a to se nám daří i v prvních minutách hry. P. Mazánek hatí soupeřův útok, míč přihrává na M. Šimůnka, který obchází obránce za obráncem a střílí první kontaktní branku. O 3 minuty později se přidává do listiny střelců V. Korda. Každý by čekal, že brankostroj v režií Kalenských bude pokračovat, ale opak je pravdou. Kalenští ztráceli chuť hrát a toho využili kluci z Poříčí, zejména hráč s č. 10, který v 10minutě využili zaváhání Kalenského krajního záložníka a střílí veledůležitou branku. Vzápětí na to se píská ve vápně „hra rukou“ a následuje pokutový kop proti Kalenským. K pokutovému puntíku se staví hráč s č. 10 a nekompromisní střelou do horního růžku nedává brankářovi šanci na zareagování. To už byla cítit nervozita na straně Kalné a mladíci věnovali více času „řečněním“, než hráním fotbalu. Do konce poločasu domácí Poříčí střílí třetí branku, jelikož chatrná obrana neklade žádný odpor. Zasloužený poločasový stav 3:2 pro domácí Poříčí.

O poločasové přestávce proběhlo pár taktických změn a hráčské povzbuzení, které na hřišti chybělo. Druhé dějství začalo v naši režii, parádní podívaná, M. Stranský dostává plnou zásobu přihrávek a zpočátku chybělo jen trošku fotbalové štěstí a mohlo být vyrovnáno. To se povedlo až v 10 minutě. J. Junek přebírá od obránců přihrávku, upoutává pozornost domácích obránců na sebe a krásnou uličkou nachází osamoceného M. Stranskýho, který protrhl střeleckou smůlu. Bylo srovnáno. Vzápětí byl soupeř na lopatkách, neboť o pár minut později obdobnou situaci předvedl P. Mazánek se střelcem M. Stránským. Do závěru konce prvního utkání vstřelili branky ještě J. Junek a nejmladší hráč E. Přiklopil. První jmenovaný vstřelil obě branky z poza vápna. Druhý jmenovaný si naskočil na centr J. Ježka. Konečný stav prvního zápasu 7:3 pro Dolní Kalnou.

Kalenští si parádní náladu odnesli i do druhého zápasu, ačkoliv tomu první poločasový stav výsledkově neodpovídal. Zejména dobře koncentrovaná obrana domácích hatila jeden útok za druhým. Hra se orientovala na pravé straně a to zejména díky aktivnímu J. Ježkovi, který svojí bojovností zásoboval útok kvalitními centry. Z něhož byl zužitkován pouze jeden a to M. Šimůnkem, který ránou z první propálil jak obranu, tak samotného brankáře. Do konce poločasu se již skóre neměnilo, stav tedy 1:0 pro D. Kalnou. Druhá část patřila zejména útočníkům, tam už doslova každá druhá střela padla brankou. Kalenský brankostroj se zastavil na 9 branek, svou první branku zaznamenal i P. Brych. Druhé utkání končí 10:0 ve prospěch Dolní kalné.